Collectie Mauritshuis en Essenza

​Het Mauritshuis in onze winkel

Wegdromen in het rivierlandschap van Cornelis Vroom, jezelf omringen met de prachtige bloemen van Jan van Huysum en Jacob de Gheyn of wakker worden naast het ‘Meisje met de parel’. Met de limited edition-lijn home & living producten van ESSENZA for Mauritshuis maak je van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk.

Nu denk je misschien: de Mauritshuis-collectie op dekbedhoezen, vloerkleden en een poef? Jazeker, want het museum en ESSENZA dienen met deze samenwerking een gezamenlijk doel: het delen van onze wereldberoemde collectie met een zo groot mogelijk publiek. We willen dat mensen ervan genieten. Of je zo’n schilderij nou in het museum bewondert of er – in het geval van een ESSENZA dekbed – lekker behaaglijk onder ligt.

Een limited edition collection

De zes dessins die terug te vinden zijn in de limited edition collection zijn: Floral Girl black (naar ‘het Meisje met de Parel’), Gallery of Roses nightblue (naar een bloemstilleven van Jan van Huysum), Beautiful Bouquet (naar ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II), Elegant View Sky (naar een rivierlandschap van Cornelis Vroom), Daffodils Reunited black (Ludger Tom Ring de Jonge meets Frans Hals) en Flower Statement stone (van de Antwerpse schilder Daniël Seghers).

Floral Girl Black

Floral Girl Black is geïnspireerd door ‘Meisje met de Parel’ (1665), het beroemdste schilderij van Vermeer. Voor deze samenwerking prijkt de beauty van Vermeer op een zwarte achtergrond, vergezeld door bloemen uit verschillende werken die in het Mauritshuis hangen.  Ruim 350 jaar nadat Vermeer het meesterwerk heeft geschilderd, is ‘het Meisje’ uitgegroeid tot een dagelijkse inspiratiebron voor velen over de hele wereld. In deze limited edition collectie prijkt dit pareltje op een dekbedovertrek, wandkleed, vloerkleed, kussen, shopper en notitieboek. 

Galery of Roses Nightblue

Deze print is geïnspireerd op het schilderij ‘Bloemstilleven’ van Jan van Huysum. ESSENZA was op slag verliefd op dit schilderij en besloot zowel dekbedovertrek als kimono ermee te bezaaien. Beiden komen in een katoen satijnen uitvoering; superzacht, glad en met een sjieke glans.

Elegant View sky

Elegant View sky is geïnspireerd op ‘Rivierlandschap gezien door bomen’ van Cornelis Vroom geschilderd rond 1638. Een vredig plaatje waar je naar blijft kijken. Het schilderij kreeg een ESSENZA-sausje door de combinatie te maken met verstilde bloemen uit verschillende werken van het Mauritshuis. Helemaal van toen, met een knipoog naar nu. Haal deze print in huis met een dekbedovertrek, kussen, wand- en vloerkleed.

Daffodils Reunited Black

Bij deze print staan de bloemen, die zijn gebaseerd op het schilderij van Ludger Tom Ring de Jonge, centraal. Ze zijn gepositioneerd op een donkere achtergrond waardoor een magisch meesterwerk ontstaat. Verkrijgbaar in de varianten dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.

Beautiful Bouquet Brown

Deze print is geïnspireerd op ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II uit 1612. De Haagse schilder Jacob de Gheyn heeft geen bestaand boeket nageschilderd; deze bloemen bloeien namelijk op verschillende momenten in het jaar. Het ging hem erom de mooiste bloemen te ‘portretteren’. Daarom plaatste hij de ze allemaal goed zichtbaar aan de voorkant van het boeket. Dit schilderij is van zichzelf al heel erg ESSENZA, het kreeg alleen een stoerder karakter door de combinatie met een bruine achtergrond. Verkrijgbaar als dekbedovertrek en in twee verschillende maten ronde karpetten. 

Flower Statement Stone

Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Schijnbaar achteloos is deze bloemenslinger op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd.

Werken met textiel is bij de familie diepgeworteld. Dit is Koos Borgers, de grootvader van Roeland Smits, aan het werk in zijn naaiatelier in 1965.

Ezzenza

Al ruim 30 jaar ontwerpt ESSENZA met grote zorg kenmerkende en uitgebreide home & living collecties voor een stijlvol interieur met een unieke twist. Want of je nu van rijke bloemenprints houdt, dol bent op ruiten en strepen of voor een uni kiest, bij ESSENZA vind je alles wat je nodig hebt om van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk te maken; rijk, verfijnd en exclusief.

​Het Mauritshuis

Het Mauritshuis toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Het museum huist in een majestueus zeventiende-eeuws pand in Den Haag. De klassieke zalen van het museum hangen vol met iconische kunstwerken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens.

Van Vermeers Meisje met de Parel, tot de Afrikaanse Mannen van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. Onze wereldberoemde collectie meesterwerken uit de 17e eeuw is te zien in twee bijzondere gebouwen: het woonhuis van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen uit 1641 en het best bewaarde geheim van Den Haag: Galerij Prins Willem V.

Call Now Buttonvoor informatie