Private2

Onze private label Boxsprings

 

Wat is er mooier dan elke dag opnieuw uitgerust en vol energie te starten?

Gemiddeld spenderen we één derde van ons leven in bed. We gebruiken die tijd om ons kostbare lichaam zowel fysiek als mentaal tot rust te brengen. Je goed voelen begint bij een gezonde geest in een gezond lichaam.

Wegdromen tot boven de wolken om dan rise & shine een nieuwe dag toe te lachen. Dát is wat wij met onze boxsprings voor jou willen betekenen.

Je bent van harte welkom in de winkel voor een vrijblijvend bedadvies op maat.

Private label boxsprings 

DE MATRAS 

Het lijkt wel een dooddoener, maar de basis van een goede nachtrust ligt bij een goede matras. Die bepaalt hoe je slaapt: hard of zacht, comfortabel of niet, of uw bed voldoende ademt …

Hard of zacht: veren zijn de kern

Het gewenste slaapcomfort wordt bepaald door hoe hard of zacht een matras aanvoelt en hoe goed je lichaam wordt ondersteund.

Er zijn drie elementen in je matras aanwezig die hiervoor zorgen: de veren, een drukverdeler en een bijzondere afdeklaag. Door deze drie apart en op maat aan te passen, maken we matrassen die uniek zijn in hun gamma.

De veren die gebuikt worden  zijn van staaldraad. Hoe dikker de draad, hoe steviger en hoe meer tegendruk je lichaam krijgt. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met pocketveren. Elke veer wordt hier apart in een hoesje verpakt en reageert individueel op de druk die ze van bovenuit aanvoelt. Zo wordt er in de zones die iets meer moeten inzakken om je lichaam mooi recht te laten liggen, veren met dunnere staaldraad gebruikt. Denk maar aan de schouderzones of de zone van de heupen.

Je matras kan in vijf of zeven zones opgebouwd worden, afhankelijk van je lichaamsbouw en persoonlijke wensen.

Druk verdelen en zacht omarmen

Als de zones bepaald zijn en de veren op hun plaats zitten, Wordt hierover een specifieke drukverdeler geplaatst. Deze heeft een hoge puntelasticiteit die ervoor zorgt dat het lichaamsgewicht nog beter verdeeld en ondersteund zal worden. Hiervoor wordt veelal jute als materiaal gebruikt. Er is ook een variant met paardenhaar. Deze wordt samengevlecht en op natuurlijke wijze bewerkt zodat het krult en textuur krijgt en zo zorgt voor elasticiteit en veerkracht. 

Om deze hele matraskern zacht te omhullen, wordt voor voor koudschuim of talalay latex gekozen. Dit wordt op maat gesneden. Deze twee materialen zorgen elk voor een aangenaam en zacht slaapcomfort en dragen bij tot een goede ventilatie en vochtregulatie.

Stof en vulling

Nu wordt begonnen met het samenbrengen van de ‘vulling’, de ‘onderdoek’ en de juiste ‘buitenstof’ om de matras vorm te geven.

Elke matras kan zijn eigen stof hebben met specifieke kenmerken. Als de klant het wenst, kunnen we ook eigen motief geven aan het matrasstof; van een leuk lijnenspel tot ingewikkelde patronen, vormen en logo’s.

De combinatie van het stof, de vulling en de onderdoek rolt als ‘lappen’ uit de stikmachine. Ze worden op maat gesneden en op kleine foutjes gecontroleerd.

De matrasranden worden vervolgens op de juiste breedte gestikt, in hetzelfde of contrasterende stof als de matras. Een deel van de lappen gaat naar de stikafdeling voor de confectie van de matrashoezen. De rest gaat naar de ‘tape-afdeling’.

Druk verdelen en zacht omarmen

Als de zones bepaald zijn en de veren op hun plaats zitten, Wordt hierover een specifieke drukverdeler geplaatst. Deze heeft een hoge puntelasticiteit die ervoor zorgt dat het lichaamsgewicht nog beter verdeeld en ondersteund zal worden. Hiervoor wordt veelal jute als materiaal gebruikt. Er is ook een variant met paardenhaar. Deze wordt samengevlecht en op natuurlijke wijze bewerkt zodat het krult en textuur krijgt en zo zorgt voor elasticiteit en veerkracht. Om deze hele matraskern zacht te omhullen, wordt voor voor koudschuim of talalay latex gekozen. Dit wordt op maat gesneden. Deze twee materialen zorgen elk voor een aangenaam en zacht slaapcomfort en dragen bij tot een goede ventilatie en vochtregulatie.

Samenstellen en klaarmaken 

De afgewerkte matraskern en de lappen stof komen samen in de tape-afdeling. Hier wordt alles samen gestikt of worden items toegevoegd zoals bijvoorbeeld luchtroosters, handvaten, het ‘noppen’ van de matras.

Als je kiest voor een afneembare matrashoes, wordt deze hier ook geassembleerd. Of kiest je voor een matras in dezelfde stof als je boxspring, dan wordt de afneembare hoes in meubelstof geconfectioneerd. 

Afwerking en kwaliteitscontrole 

Als de matras klaar is, wordt ze met de grootste zorg en oog voor detail onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Een afwijking wordt nooit toegestaan en wordt onverbiddelijk teruggestuurd naar de voorgaande productiefase. De laatste details in de fase van de afwerking krijgen hier vorm. Zo kunnen er bijvoorbeeld op vraag van verdelers of klant eigen etiketten op de matrassen aangebracht worden. Vóór alles op transport vertrekt, wordt er natuurlijk nog een laatste eindcontrole gedaan.

DE BOXSPRING

Een perfecte matras combineer je het best met een uitgelezen boxspring. Laat dit net onze specialiteit zijn. We zorgen altijd voor de perfecte match tussen esthetiek en slaapcomfort naar de wensen van onze klanten.

Het framewerk

De mensen die de boxsprings maken zijn vakmensen pur sang. Elk framewerk gaat door hun handen en wordt op maat gemaakt tot een stevig kader. De keuze voor het juiste hout is erg belangrijk. Enkel de stevigste planken van het beste dennenhout komen in aanmerking en worden speciaal geselecteerd. 

 

Veren in de box

Wanneer het frame van de boxspring gecreëerd is, wordt het gevuld met veren van topkwaliteit. Deze veren geven stabiliteit aan je matras die er later op komt. Zowel onder als bovenop de veren komt een zachte dempende schuimlaag. Kies je voor een verstelbare of niet-verstelbare boxspring, dan wordt ook hier tijdens het productieproces rekening mee gehouden.

Stofferen van de box

Elke boxspring is een uniek meubel. In de stofafdeling in het atelier werkt de stoffeerder met mallen op maat en zorgt dat alles mooi gedrapeerd, gesneden en gestikt is. Zo zal de box en het hoofdbord een unieke look combineren met perfecte slaapkwaliteit.

De afwerking

Als de box en het hoofdbord zijn afgewerkt, kunnen ze in elkaar worden gemonteerd.

Dan worden ook de juiste pootjes gecombineerd zodat de boxspring een unieke eenheid kan vormen. Een laatste kwaliteitscontrole wordt doorgevoerd voordat alles met de grootste zorg wordt ingepakt en wordt getransporteerd.

Call Now Buttonvoor informatie