Welk dekbed is geschikt voor mij?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en situatie. Bijvoorbeeld: als je het snel koud hebt, heb je een ander dekbed nodig dan iemand die snel transpireert. Daarnaast kan je ook kiezen uit een eenpersoons of tweepersoonsdekbed.

Wat is voor mij het beste materiaal: dons, wol, katoen, synthetisch?

Dons: dons geeft een luxe gevoel en heeft de voorkeur bij de meeste mensen. Het isolerend vermogen van dons is hoog. Een donzen dekbed is vochtregulerend en ventileert ook nog eens goed. Bovendien vormen donzen dekbedden zich goed naar uw lichaam. Donzen dekbedden zijn luchtig en voelen vaak erg licht aan.
In onze winkel zijn dekbedden verkrijgbaar van eenden- en ganzendons.

Wol: wol is zwaar t.o.v. dons. Mensen die graag het gewicht van hun dekbed voelen kiezen voor een dekbed van wol. Bovendien is wol het best ademende en vochtregulerende materiaal. Wol is zowel geschikt voor de zomer als voor de winter.

Katoen: Katoen isoleert het minst en is daarom zeer geschikt voor de warmste periode (zomer) van het jaar. Het katoenen zomerdekbed is luchtig en zacht en valt als een soort licht laken om u heen.

Synthetische dekbedden: dit dekbed zorgt er voor dat u het niet snel te warm krijgt. Het dekbed ademt goed en neemt voldoende vocht op. Daarnaast voelt een synthetisch dekbed niet zwaar aan. Een ander groot voordeel van synthetische dekbedden is dat deze gemakkelijk in de wasmachine kunnen omdat deze snel drogen en op dezelfde dag weer gebruikt kunnen worden.

Hoe kies ik het juiste formaat?

Ook deze keuze is afhankelijk van de voorkeur van jou en je partner.

Als jij en je partner een andere voorkeur qua dekbed hebben, kun je twee eenpersoons dekbedden aanschaffen of kiezen voor een donzen dekbed waar twee verschillende warmtezones in geïntegreerd zijn, op deze manier heb je een gepersonaliseerd slaapcomfort en lig je gezellig onder een dekbed. Dit soort gepersonaliseerde dekbedden zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar. We informeren je natuurlijk graag verder in de winkel.

Een eenpersoons dekbed is 140 cm breed. Een tweepersoons dekbed wordt in 2 maten geleverd: 200 cm breed en 240 cm breed.

Het formaat van het dekbed hangt mede af van de breedte van het bed. Kiest u een tweepersoons dekbed, dan mag het dekbed iets over de rand van het bed heen vallen. Wij raden u aan om een extra marge aan te houden van 40 à 60 centimeter. Bijvoorbeeld: u heeft een bed van 180 cm breed. Dan is het aan te raden om een dekbed van 240 cm breed aan te schaffen.

Welk warmtetype ben ik?

Dit gaat over jou als persoon en zegt niets over het dekbed. Ben je een gemiddeld, fris of warm slaaptype?

Voor meer informatie nodigen we je graag uit om eens langs te komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven + zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Buttonvoor informatie