Dat één op de vijf Nederlanders slecht slaapt blijkt uit de nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête van het CBS. Het CBS ondervroeg Nederlanders van 12 jaar en ouder. Lees hier een artikel over dit onderwerp

Het leven is druk en vraagt veel van ons. Juist daarom is het zo belangrijk dat we goed slapen en door de dag heen goed kunnen presteren. Stress kan van invloed zijn op het slaap patroon. Wat veel mensen vergeten is dat je onrustig wordt als je ondersteuning ‘s nachts niet juist is. Het ontbreken van een juiste ondersteuning zorgt dus voor een gebroken nachtrust. Als je ‘s nachts geen juiste ondersteuning ervaart ga je vaker verliggen word je slaapritme verstoord. Dit hoef je ‘s nachts niet eens te merken en er overdag toch last van ondervinden.

Wil je je slaapcomfort verbeteren dan kan je heel gericht te werk gaan. Zo kan je aan de hand van je slaaphouding (rug-, zij- of buikligging) een matras en een slaapkussen kiezen die je lichaam het beste ondersteunen. Op die manier kan je nekpijn en rugklachten voorkomen doordat de gekozen matras je natuurlijke slaapligging vergemakkelijkt.

Met de juiste ligging zorg je er voor dat je lichaam ontlast wordt en dat je gaandeweg de nacht niet wakker wordt omdat bijvoorbeeld je armen slapen of je nek/ schouders pijn doen.

 

 

Voor het juiste slaapadvies kunt u altijd bij ons terecht. U kunt telefonisch een afspraak maken of zonder afspraak bij ons langskomen.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Buttonvoor informatie