aanmelden nieuwsbrief

De bladen zijn ca. 50 mm dik en worden onbehandeld uitgeleverd. Poten kunnen besteld worden in zwart gespoten of blank gelakt staal (poedercoating). Matrixpoot heeft aan de onderzijde schroefbare stelpootjes.

Acaciahout heeft zeer zwaar tilgewicht – houd hier rekening mee ook bij de toegankelijkheid van de ruimte waar de tafel moet komen te staan.

Knoesten en oneffenheden zijn inherent aan dit type tafels en zijn geen reden voor reclamatie

Alle maten zijn ca. maten i.v.m. de unieke vorm van het tafelblad

Acacia is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in ons interieur

Vooral de fijne nerf, de vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven het meubel een degelijke en warme uitstraling.

De tafels hebben bovendien een hand matige bewerking ondergaan, zodat er een gebruikt uiterlijk is ontstaan. Kanten en hoeken zijn afgerond en de oppervlakten van het meubel zijn geschraapt, waardoor deze een sterk golvend en doorleefd effect hebben gekregen. Deze behandeling accentueert het unieke karakter van elk individueel meubel.

Eigenschappen:
Het voor uw meubel gebruikte hout is een uniek natuurproduct dat in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze is verwerkt. Het is uniek en karakteristiek in elk opzicht; geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn. Wind barsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen. Kleurverschillen onderling en ten opzichte van het showroom model zijn daarom voor de hand liggend.
Uw meubel is voorzien van een hoogwaardige lakafwerking. Meubellak vormt de best mogelijke bescherming voor het hout. Behandeling van het hout met meubellak accentueert de nerfstructuur en geeft het meubel een rijkere uitstraling.

Onderhoud:

Natural Wood sealer 250ml      €12,55 per 250ml

Natural Wood protector 2 componenten      €36,40 per 500ml

Aanbevelingen:

 1. Hout is een levend materiaal: het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenaamde ‘werken’ van hout. Belangrijk is daarom de luchtvochtigheidsgraad in de woning. De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen 40% en 60%. Bij een hogere of lagere luchtvochtigheid zullen de meubelen gaan scheuren. Met name in de wintermaanden kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van uw woning. Probeer de luchtvochtigheid daarom altijd op pijl te houden, b.v. door waterreservoirs aan de cv-radiatoren te hangen.
 2. Om onnodig grote druk op de verbindingen te voorkomen, raden we u aan de meubelen vlak te plaatsen.
 3. De meubelen kunnen het beste niet direct bij een warmtebron of in direct zonlicht geplaatst worden.
 4. We raden u aan de meubelen niet in de directe omgeving van een airconditioningunit te plaatsen.
 5. Wanneer u de meubelen wilt verplaatsen, kunt u ze het beste eerst leegmaken en daarna optillen. Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan de meubelen en de vloer.
 6. Onder pannen, bekers, koffiepotten, etc., raden we u aan onderzetters te gebruiken.
 7.  Indien er vloeistof gemorst wordt, deze zo snel mogelijk afnemen met een droge doek of tissue totdat het oppervlak droog is.
 8. Wij raden u aan eventuele decoratie vooral het eerste jaar regelmatig te verschuiven om plaatselijke verkleuring te voorkomen.
 9. Bij het schrijven kan het beste een onderlegger gebruikt worden om de oppervlakte tegen indrukken te beschermen.
 10. Om eventuele beschadigingen aan vloeren te voorkomen, raden wij u aan de onderzijden van de poten te voorzien van vilt of kunststof dopjes.
 11. Het kan voorkomen dat de karakteristieke geur van het hout nog enige tijd op te merken is. Doorgaans is deze geur na één à twee weken verdwenen. Door extra te ventileren is dit proces te versnellen.
 12. Volledigheidshalve delen wij u mede dat onze meubelen ontworpen, ontwikkeld en getest zijn op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet geschikt voor commercieel gebruik. Bij eventueel commercieel gebruik of gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op garantie.

Specifieke aanbevelingen bij tafels:

Onder invloed van de luchtvochtigheid kan het voorkomen dat uw tafelblad in de breedte uitzet of krimpt. Dit is een natuurlijk verschijnsel en doet niets af aan de constructieve stevigheid van het meubel.

Een massiefhouten meubel leeft en blijft werken, door bovenstaande aanbevelingen serieus op te volgen, voorkomt u ernstige werking van het hout. Maar lichte werking is nooit in zijn geheel te voorkomen. Dit geeft massief houten meubelen dat natuurlijke karakter. Scheurtjes kunnen altijd ontstaan in massiefhouten meubelen, door bovenstaande tips goed op te volgen kunt u dit wel voorkomen.

Reclamaties van open gaande versteknaden door werking en lichte scheurvorming alsmede naar verloop van tijd klemmende kastjes etc. worden door Moderne Interieurs B.V. niet in behandeling genomen. Gezien dit volledig normaal is bij massief houten meubelen en met goede ventilatie en reguleren van de luchtvochtigheid in uw woning een hoop kan worden voorkomen en opgelost.

Call Now Buttonvoor informatie
Zoeken